Derek Thorn is no stranger to Victory Lane at The Bullring at Las Vegas Motor Speedway. Thorn, a 28-year-old from Lakeport, Calif., has earned six career victories at the 3/8-mile paved oval, including the SPEARS Southwest Tour Series' first stop this year in Las Vegas in May.

But Thorn won't need to reach Victory Lane on Saturday night when the Southwest Tour Series returns to The Bullring for the season-ending West Coast Short-Track Championships. With a comfortable 92-point lead over Jeremy Doss, Thorn needs only to 25th or better to clinch his second series championship in three years.

"It feels good to have a nice points lead heading into Vegas," Thorn said. "Jeremy had trouble at Kern (County Raceway) and that allowed us to come into Vegas with a cushion - but it's not over until it's over."

Thorn won the 2012 SPEARS Southwest Tour Series championship and then missed a couple of races in 2013 in his successful pursuit of the K&N Pro Series West Championship. He comes into Saturday's 125-lap main event with four victories this season to push his career total in the series to 20.

In addition to the Southwest Tour Series, Saturday's racing card will feature the Lucas Oil Modified Series, the SRL S2 Late Model Series, USAC HPD Midgets and SRL Legends. Season champions will be crowned in all five divisions. Spectator gates open at 2 p.m., qualifying and heat races start at 2:15 and racing begins at 5 p.m.

The Bullring continues to be one of the best entertainment values in the Las Vegas Valley with affordable ticket prices and family-friendly concession prices including $1 hot dogs, $1 Coca-Cola products and $2 Budweiser beer. Tickets can be purchased at the gate or in advance by visiting or calling the LVMS ticket office at (702) 644-4444 or online at www.lvms.com. Discounted tickets are available with an advance purchase.

West Coast Short Track Championships
Practice Day
Friday, Nov. 21

11 a.m.:                       SPEARS Southwest Tour Series Credential Sales/Pit Parking ONLY

12 p.m. to 7:30 p.m.:   All Other Divisions Credential Sales/Pit Parking Hours

1 p.m.:                         SPEARS Southwest Tour Series Driver-Crew Chief Meeting

1:30 p.m.:                    SPEARS Southwest Tour Series practice (60 minutes)

2:30 p.m.:                    Lucas Oil Modifieds practice (60 minutes)

3:30 p.m.:                    SPEARS Southwest Tour Series practice (60 minutes)

4:30 p.m.:                    Lucas Oil Modifieds practice (60 minutes)               

5:30 p.m.:                    SPEARS Southwest Tour Series practice (45 minutes)

6:15 p.m.:                    Lucas Oil Modifieds practice (45 minutes)

7 p.m.:                         USAC HPD Midgets practice (20 minutes)

7:20 p.m.:                    S2 Late Models practice (20 minutes)

7:40 p.m.:                    Legends practice (20 minutes)

8 p.m.:                         USAC HPD Midgets practice (20 minutes)

8:20 p.m.:                    S2 Late Models practice (20 minutes)

8:40 p.m.:                    Open practice for Legends, S2 Late Models and USAC Focus Midgets, first come, first served (50 Minutes)              

9:30 p.m.:                    Secure track

11:30 p.m.:                  Pit gates locked (no overnight camping allowed)

Saturday, Nov. 22

8:30 a.m. to 6 p.m.:     Credential Sales/Pit Parking Hours

9:30 a.m.:                    SRL S2 Tour Series Driver-Crew Chief-Spotters Meeting

10 a.m.:                       SPEARS Southwest Tour Series Driver-Crew Chief-Spotters Meeting

10:30 a.m.:                  Legends practice (30 minutes)

11 a.m.:                       Lucas Oil Modifieds practice (45 minutes)

11:45 p.m.:                  SPEARS Southwest Tour Series practice (45 minutes)

12:30 p.m.:                  SRL S2 Tour Series practice (30 minutes)

1 p.m.:                         Lucas Oil Modifieds Drivers' Meeting

1 p.m.:                         USAC HPD Midget practice (30 minutes)

1:35 p.m.:                    Drivers' Meeting - Legends and USAC

2 p.m.:                         Spectator gates open

2:15 p.m.:                    Legends Group qualifying (3 laps)

                                    USAC HPD Midget group qualifying (3 laps)

                                    SRL S2 Tour Series single-car qualifying - Impound (2 laps)

                                    Lucas Oil Modifieds single-car qualifying (2 laps)

                                    SPEARS Southwest Tour Series qualifying (2 laps)

                                    USAC HPD Midget heat race #1 - 8 laps (8 minutes)

                                    USAC HPD Midget heat race #2 - 8 laps (8 minutes)

                                    Legends B-feature - 20 laps (20 minutes)

                                    Lucas Oil Modifieds B-feature - 40 laps (40 minutes)

5 p.m.:                         Opening Ceremonies/National Anthem    

                                    Lucas Oil Modifieds trophy dash                              

                                    Legends feature - 30 laps (25 minutes)

                                    SRL S2 Tour Series feature - 35 laps  (30 minutes)

                                    USAC HPD Midget feature - 30 laps (25 minutes)              

                                    SPEARS Southwest Tour Series feature - 125 laps  

                                    Lucas Oil Modifieds feature - 75 laps                                  

Midnight:                     Pit Gates Locked (no overnight camping allowed)

(Schedule subject to change)