Reigning series champion Chris Gerchman will be among an estimated 45 drivers attempting to qualify for the Lucas Oil Products 75 Presented by Bilstein Shocks on Saturday when the Lucas Oil Modified Series returns to The Bullring at Las Vegas Motor Speedway.

Gerchman, of Spring Branch, Texas, opened the Lucas Oil Modified season with a pair of victories in the first two races and comes to Las Vegas trailing Austin Barnes, the series' most recent winner, by 14 points in the standings.

Also expected to contend for the win in Saturday's 75-lap main event will be Matthew Hicks of Lakeside, Calif., who won the feature race at The Bullring last November. Hicks is seventh in points after posting top-10 finishes in each of the three races the season.

Local drivers expected to race in Saturday's feature include Pat Petrie of Henderson and Las Vegans Doug Hamm, Tom Pfundstein, Aaron McMorran.

Jason Irwin of Albuquerque, N.M., who has won both NASCAR Grand American Modified features at The Bullring this season and is leading the track points in both that division and the Legend Car Pro class, also is expected to attempt to qualify for Saturday's Lucas Oil Modified race.

NASCAR Super Late Models, NASCAR Bombers, NASCAR Super Stocks, USAC HPD Midgets, Legend Cars and Bandoleros also will be racing on the 3/8-mile paved oval Saturday night. Spectator gates open at 5 p.m., qualifying will begin at 5:10 and feature races start at 7.

The Bullring is one of the best entertainment values in Southern Nevada with affordable ticket prices and family-friendly concession prices including $1 hot dogs, $1 Coca-Cola products and $2 Budweiser beer. Tickets can be purchased at the gate or in advance by visiting or calling the LVMS ticket office at (702) 644-4444 or online at www.lvms.com. Discounted tickets are available with an advance purchase.

For more information, please call LVMS at (702) 644-4444 or visit www.LVMS.com.

INEX Points Race & Lucas Oil Modified Tour Practice

Friday, May 16, 2014

3 p.m. to 9:30 p.m.       Credential sales open/Pit parking hours                      

5 p.m.                           Tech inspection begins

5 p.m.                           Lucas Oil Modified Tour practice                        (60 minutes)

6 p.m.                           Legends practice                                               (10 minutes)

6:10 p.m.                      Bandolero practice                                            (10 minutes)

6:20 p.m.                      Thunder Car practice                                         (10 minutes)

6:30 p.m.                      USAC HPD Midgets practice                               (10 minutes)

                                       **USLCI Line-ups will be based on 2nd practice times.

6:40 p.m.                      Legends practice                                               (10 minutes)

6:50 p.m.                      Bandolero practice                                            (10 minutes)

7 p.m.                           Thunder Car practice                                          (10 minutes)

7:10 p.m.                      USAC HPD Midgets practice                            (10 minutes)

7:20 p.m.                      Lucas Oil Modified practice                               (60 minutes)

8:20 p.m.                      USAC HPD Midgets practice                            (10 minutes)

8:30 p.m.                      Bandolero Outlaws feature - 12 laps                  (10 minutes)

                                    Bandolero Bandits feature - 12 laps                   (10 minutes)

                                    Legends Semi-Pro/Young Lion feature - 20 laps (15 minutes)

                                    Legends Pro/Masters feature -20 laps                (15 minutes)

                                    Thunder Car feature -- 15 laps                            (12 minutes)

9:15 p.m.                      Lucas Oil Modified practice                               (45 minutes)

10 p.m.                         Open practice for Super Late Models, Super Stocks, Bombers and HPD Midgets

                                                (First come, first served 5-minute sessions)

11 p.m.                         Secure track

(Schedule subject to change)

Lucas Oil Modifieds & NASCAR Whelen Series

Saturday, May 17, 2014

11 a.m. to 8 p.m.          Credential sales open/Pit parking hours

11:30 a.m.                     Lucas Oil Modified tech inspection begins

12:30 p.m.                    Lucas Oil Modified drivers' meeting (Tech tent)

1 p.m.                           LVMS tech inspection begins

1 p.m.                           Lucas Oil Modified Tour practice                        (60 minutes)

2 p.m.                           Legends practice                                               (10 minutes)     

2:10 p.m.                      Bandolero practice                                            (10 minutes)

2:20 p.m.                      USAC HPD Midgets practice                             (10 minutes)

2:30 p.m.                      Bomber practice                                                (10 minutes)

2:40 p.m.                      Super Stock practice                                         (10 minutes)

2:50 p.m.                      Super Late Model practice                                 (10 minutes)

3 p.m.                           Lucas Oil Modified Tour practice                         (30 minutes)

3:30 p.m.                      Legends practice                                               (10 minutes)

3:40 p.m.                      Bandolero practice                                            (10 minutes)

3:50 p.m.                      USAC HPD Midgets practice                             (10 minutes)

4 p.m.                           Bomber practice                                                (10 minutes)

4:10 p.m.                      Super Stock practice                                         (10 minutes)

4:20 p.m.                      Super Late Model practice                                 (10 minutes)

4:35 p.m.                      Drivers' meeting

5 p.m.                          Spectator gates open

5:10 p.m.                      USAC HPD Midgets group qualifying                 (3 laps)

Lucas Oil Modified qualifying                             (single car)

Bandolero Group qualifying                               (3 laps)

Legend Group qualifying                                    (3 laps)

Super Stock Group qualifying                            (3 laps)

Super Late Model qualifying                              (single car)

Bomber Group qualifying                                   (3 laps)

USAC HPD Midgets heat race #1 - 8 laps           (8 minutes)

USAC HPD Midgets heat race #2 - 8 laps           (8 minutes)

7 p.m.

Opening Ceremonies/National Anthem  

Lucas Oil Modified trophy dash - 6 laps             (6 minutes)

Lucas Oil Modified B-feature - 40 laps                (30 minutes)

Bandolero Outlaws feature - 12 laps                 (12 minutes)                                                              

Bandolero Bandits feature - 12 laps                   (12 minutes)

Super Stock feature - 25 laps                             (20 Minutes)

Legends feature - 25 laps                                  (25 minutes)

USAC HPD Midgets feature - 30 laps                 (25 minutes)

Bomber feature - 25 laps                                   (25 minutes)

Super Late Models feature - 35 laps                   (30 minutes)

Lucas Oil Modified feature - 75 laps                 

(Schedule subject to change)

 Sunday Shootout #2

INEX & Bullring Points Race

Sunday, May 18, 2014

8 a.m. to 11:30 a.m.      Credential Sales / Pit Parking Hours

8:30 a.m.                      Tech Inspection begins

9:30 a.m.                      Thunder Car practice                                          (10 minutes)

9:40 a.m.                      Bandolero practice                                            (10 minutes)

9:50 a.m.                      Legends Semi Pro/Young Lions practice            (10 minutes)

10 a.m.                         Legends Pro/Masters practice                    (10 minutes)                 

10:10 a.m.                     Thunder Car practice                                          (10 minutes)

10:20 a.m.                     Bandolero practice                                            (10 minutes)

10:30 a.m.                     Legends Semi Pro/Young Lions practice            (10 minutes)

10:40 a.m.                     Legends Pro/Masters practice                            (10 minutes)

10:55 a.m.                     Thunder Car group qualifying - 3 laps

                                    Bandolero group qualifying - 3 laps

                                    Legends group qualifying - 3 laps

11:30 a.m.                     Thunder Car feature - 20 laps                             (20 minutes)

                                    Bandolero Bandit feature - 20 laps                     (20 minutes)

                                    Bandolero Outlaw feature - 20 laps                     (20 minutes)

                                    Legends Semi Pro/Young Lion feature - 25 laps  (35 minutes)

                                    Legends Pro/Masters feature - 25 laps               (35 minutes)

2 p.m.                           Secure Track

(Schedule subject to change)